Pioniri zlatni, Kadeti bronzani!

 

 

 

 

Novogodišnji Festival Odbojke Novi Sad 2014.

 

 

   Novogodišnji festival odbojke - Novi Sad 2014 održan je od 3. do 5. janura 2014. godine u Novom Sadu. Na ovom turniru učestvovalo je 140 ekipa, a pored ekipa iz Srbije nastupile su i ekipe iz Rumunije, Grčke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore. Takmičenje je trajalo 3 dana, svaki dan od 9 do 21 a odigrano je preko 700 utakmica na 20 terena u 8 sportskih dvorana. Ovaj događaj je po broju ekipa najveća odbojkaška priredba ikada održana ne samo u Srbiji nego i u bivšoj Jugoslaviji. Svojom masovnošću i učešćem velikog broja ekipa iz stranih država Novogodišnji Festival Odbojke - Novi Sad je stekao rejting najvećeg Evropskog klubskog odbojkaškog turnira za mlađe kategorije pa se često može čuti da je ovaj turnir nezvanično Prvenstvo Evrope za mlađe kategorije. Od strane učesnika  Festival je dobio najveće moguće ocene zbog organizacije samog takmičenja kao i zbog ponuđenog i realizovanog van sportskog sadržaja.

 

  Biti najbolji na festivalu odbojke koji se četvrti put održao u Novom Sadu nije bilo lako s obzirom na činjenicu da je ove godine učestvovao rekordan broj ekipa, 140. Imajući ovo u vidu naše ekipe ostavile su sjajan utisak na ovom turniru. Pioniri su se drugu godinu za redom okitili zlatnom medaljom, kadeti su se kao bronzani popeli na pobedničko postolje, pionirke su ostavile sjajan utisak i do poslednjeg trenutka, na žalost neuspešno, se borile za ulazak u polufinale dok su jedino kadetkinje sprečene povredama na početku takmičenja podbacile i ostvarile lošiji plasman.

 

  Posebno treba istaći kadetsku ekipu OK "Železničar" koja je vođena sjajnim strategom Ognjenom Bulićem pokazala fantastičnu borbenost i izvanrednu odbojku. Na žalost u polufinalu su "naleteli" na dominantnu Vojvodinu, osvajače turnira, pa su morali da igraju malo finale za 3. mesto. U borbi za 3. mesto savladali su gradskog rivala OK "Blok-aut"  maksimalnim rezultatom i zaslužili da se na pobedničkom postolju okite bronzanom medaljom. Ovome uspehu u velikoj meri je doprineo i povratak kapitena ekipe Nemanje Dragovića nakon dugog odsustva zbog bolesti.

 

KADETI - NFO 2014 v.5 - 3. DAN - konacni rezultati finala.pdf

 

  Pionirska ekipa OK "Železničar" ponovila je uspeh od prošle godine i time postala prva pionirska ekipa koja je 2 puta osvajala ovaj turnir. Odbraniti zlatnu medalju nije bilo ni malo lako pa su naši dečaci do zlata morali 3 puta da igraju taj-brejk protiv OK "Galeb" iz Crne Gore, OK "Futog" u polufinalu i OK "Spartak" iz Ljiga u finalu. Trener pionirske ekipe, Damir Stojčić, znao je u odlučujućim momentima da "ohladi" glave svojim igračima i realizuje tehničku nadmoć svoje ekipe. Za najboljeg igrača turnira u pionirskoj kategoriji proglašen je naš igrač ,Igor Ćulafić, koji je od organizatora nagrađen vaučerom za patike u sportskoj radnji "Tref". Za najboljeg trenera u konkurenciji pionira proglašen je Damir Stojčić koji je od Rajka Kijca dobio monografiju "Od blata do zlata" čiji naslov u potpunosti oslikava njegov rad i uspehe sa našim pionirima.

 

PIONIRI - NFO 2014 v.5 - 3. DAN - konacni rezultati finala.pdf

 

  Naš klub je u konkurenciji 140 ekipa iz 8 zemalja nezvanično proglašen za najuspešniji klub na upravo završenom turniru, a brojne čestitke koje stižu od odbojkaških radnika iz cele Srbije samo potvrđuju visok kvalitet našeg rada i organizacije.

 

 

 Članak o Novogodišnjem Festivalu Odbojke, Novi Sad 2014 objavljen u Sportskom Žurnalu 9.1.2014.:

 Zurnal NS 2014.docx

 

Konačne rang liste za sve kategorije:

 

 

 

Damir Stojčić

 

 

 

 

 

   

 

  

 

 

 

 

  

See video
See video
See video
See video